Vertrouwenspersonen

De studententijd staat bekend als de mooiste tijd van je leven. Maar wat als het tijdens deze mooie, leerzame en memorabele tijd minder goed met je gaat? Wat als je niet lekker in je vel zit of je onveilig voelt? Binnen en buiten de onderwijsinstellingen zijn er veel verschillende professionals en instanties die jou kunnen helpen bij deze vraagstukken. Het is echter begrijpelijk dat het soms lijkt alsof het er te veel zijn of dat je geen idee hebt waar je überhaupt moet beginnen.

NoNoMes kent twee vertrouwenscontactpersonen. Mocht je ergens mee zitten in je persoonlijke leven of in een nare situatie beland zijn binnen de vereniging, dan kun je vertrouwelijk met hen hierover in gesprek gaan. Zij ondersteunen je met adequate opvang bij een melding en zoeken samen met de melder naar een oplossing. De vertrouwenscontactpersonen zullen niet zelf inhoudelijk de klachten behandelen, maar je de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven. Dit zou een verwijzing naar een aantal professionals binnen de onderwijsinstellingen kunnen zijn.

De huidige vertrouwenscontactpersonen van NoNoMes zijn Ilse Liefting (Lichting ’17) en Gino Haverkamp (Lichting ’21). Zij hebben een cursus gevolgd, vol tips, informatie en casuïstiek om leden zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Zij hebben een geheimhoudingsverklaring getekend zodat een melding volledig vertrouwelijk behandeld zal worden. Daarnaast hebben wij twee vertrouwenscontactpersonen in samenwerken met SSRA. Dit zijn Nadine en Bas. Ook zij hebben een dergelijke cursus gevolgd.

De contactgegevens van de vertrouwenscontactpersonen zijn te vinden in het besloten NoNoMes-ledenportaal. Je kunt altijd in contact komen met de vertrouwenscontactpersonen door hen een Whatsappje te sturen.

Onze sponsoren